9 Aralık 2008

UEFA Team of the Year 2008


UEFA'nın her sene gelenekselleşmiş yılın 11 oylaması başlamış.
Bizden 3 kişi var diyesim geliyor ama durum biraz karışık. Bayern Münich'de Ballack'ın yerini dolduran alman mühendislik harikası Hamit Altıntop, milli takımda oynamak için Türklüğü seçen sambacı Aurelio ve öz be öz Adana çocuğu Fatih Terim var Türk kimliği ile aday gösterilenler olarak. Aragones ve Guiza'da adaylar arasında -ki bence ikisinden de cacık olmaz- ama pek iddialı bir konumda değiller tabi ki..

Hamit'in rakipleri arasında Cristiano Ronaldo olduğu için şansı otomatik olarak kayboldu.
Aurelio'nun rakipleri arasında da Xavi ve Senna gibi İspanyollar olduğu için milliyetçilik yapamadım bizim Brezilyalı üzerinden.
O sebeple milliyetçi kanımızı İmparator'a vererek oyumuzu tatmin ediyoruz...

Klasik 4-4-2 taktiğine göre seçiyoruz oyuncularımızı. Bu sebeple bazı aksaklıklar olmuş.
Gerrard ve Hamit Altıntop'un sağ kanat, Sneijder ve Iniesta'nın sol kanat, Fabregas, Lampard ve Ballack'ın neredeyse forvet oynayan Arshavin ile aynı mevkide gösterildiği bir liste olmuş.

Sol kanatta iki Real Madrid'li Hollanda vatandaşı Sneijder ve Robben varken, sağ kanatta da Bayern'den Hamit ve Schweinsteiger var. Bu adamlar çoğu maç beraber oynuyorlar yahu, ne biçim iş bu.


Ben taktiğimi 4-4-2 değil de Inter, ManUtd, Barca, Chelsea gibi 4-3-3 veya 4-3-2-1 şeklinde dizdim.
Van der Sar

Maicon ----
Puyol ---- Ferdinand --- Evra


-Xa
vi

Fabregas -------------
Iniesta


Me
ssi-------------------- Ronaldo


-Zlatan


4 Manchester United, 4 Barcelona, 2 Inter ve 1 Arsenal oyuncusundan oluştu kadrom. Nike sponsorluğunda olmuş hepsi yeni farkettim bu arada.

ManUtd geçen sene EPL ve şampiyonlar ligini kazandığı için süpriz değil.
Barcelona'dan alınan adamlar da Avrupa şampiyonu İspanya'nın değişmezleri (orta sahayı komple İspanya'ya emanet ettik kadroda görüldüğü üzere) ve Messi.
Defans kişisel seçimler (5 adamdan 3ü ManUtd, biri Maicon diğeri de kaptanlığı da verdiğim Puyol paşa)
Del Piero'yu almak çok istiyordum kadro izin vermedi. CR7 ve Messi o mevkileri fazlasıyla kapattılar. Pivot forvet olarak Torres ve Zlatan arasında kaldım ama yeteneklerini hayranlıkla izlediğim Zlatan'ı seçtim.

Teknik direktör Fatih Terim hocam da zaten diğerlerini karizmasıyla tokatlar bu da başka bir gerçek. Yaşasın milli fanatizm...

2 yorum:

O.E.M dedi ki...

yahu bide van der sar yaslandi gari, taa ortaokuldan hatirliyom adami yav.. dida yada cech daha iyi bi secim olur bence.

alt + 168 dedi ki...

geçen sene dünyanın en iyi klecisi açık ara casillas idi ama sevmem ben o ibişi ondan van der sar seçtim. Cech milli maçta bize kıyak geçince kaybetti puanları hacım. dida desen kronik sakat.adler başka bi aday olabilir..

Related Posts with Thumbnails