25 Aralık 2008

Top 5: Liam Neeson


Tüm zamanlar favori oyuncularımdandır Liam Neeson.
Oyunculuk yeteneğini bir kenara koysak, adamın karizması, oynadığı filmler yeter kendisine hasta olmaya. Listeyi hazırlamadan önce şöyle bir düşündüm hangi 5 filmi seçeyim diye de 3 filmi listeye alamamaktan rahatsız oldum resmen. Tamamiyle aldığım kişisek zevke göre bir liste. Yoksa biliyoruz en iyi oyunculuğunun şidlerin listesinde olduğunu biz de..

"Ne süper adammışsın Liam abi sen yea" diyerek listeye geçizliyorum.
[Film, oyunculuk, karakter vs yorumlarını sonraya bırakıyorum, dışarı çıkmam gerek şimdi...]

#5: Henri Ducard - Batman Begins

Chris Nolan tarafından tekrardan yaratılan Batman serisinin ilk filminde Bruce Wayne'i Batman haline getiren adam rolunu oynadı Liam Neeson. Batman ideasını oluşturdu, Bruce Wayne'in aklına nasıl Batman olunacağını yerleştirdi. Batman Begins'de zilyon tane ünlü oyuncu olmasına rağmen Liam Neeson (ve tabiki Gary Oldman) oyunculuğu ile daha öne çıkıyordu.

Filmin lafı: Men fear most what they cannot see.


#4: Godfrey de Ibelin - Kingdom of Heaven

Liam Neeson Kingdom of Heaven'da, filmin ilk yarısını domine edip ikinci yarıda pozisyonunu başka bir güzel insan Jeremy Irons'a devrediyor. Keşke daha uzun kalsaydı dediğim filmi budur kendisinin. Batman Begins'de Bruce Wayne yaptığını burada Balian'a yapıyor abimiz. Dandik bir nalbantın Kudus'un umudu, kraliçenin sevgilisi, kralın güvendiği bir soylu haline gelmesini sağlıyordu. Oha zaten daha ne yapsın?

Filmin lafı: Be without fear in the face of your enemies. Be brave and upright that God may love thee. Speak the truth always, even if it leads to your death. Safeguard the helpless and do no wrong. That is your oath. (burda basar tokadı) And that's so you remember it.


#3: Robert Roy MacGregor - Rob Roy

Esasen çok iyi bir film sayılmaz Rob Roy lakin "onurum da onurum" diye tutturmuş Qui-Gon saçlı Liam abinin karizması, Tim Roth'un kendisine oscar adaylığı getiren kötü adam performansı ve dev salondaki final dövüşü ile gönlümde taht kurmuştur bu film. Braveheart ile birlikte İskoçya sempatimin önemli hakkı kendisine aittir.

Filmin lafı: If it's a boy, call him Robert. If it be a lass, name her after my love, Mary McGregor.


#2: Oskar Schindler - Schindler's List

Oskar Schindler'in hayatından çekilen filmde Liam Neeson en iyi erkek oyuncu Oscar'ına aday olmuştu performansıyla. Zaten film 7 oscar aldı, Spielberg'ün de ilk oscarıdır kendisi. IMDb'de 7. sırada bulunan film güzel olmasının yanında oldukça zahmetli ve eziyetli de bir film. Liam Neeson şahane oynamış evet ama bir daha seyretmeyeceğim filmler listesinde en üstlerde duruyor Şidlerin Listesi..

Filmin lafı: They won't soon forget the name "Oskar Schindler" around here. "Oskar Schindler," they'll say, "everybody remembers him. He did something extraordinary. He did what no one else did. He came with nothing, a suitcase, and built a bankrupt company into a major manufactory. And left with a steamer trunk, two steamer trunks, of money. All the riches of the world."



#1: Qui-Gon Jinn - Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

Efsanenin ikinci üçlemesinin ilk filminin tüm kredisini kendisine vermek isterim. Ewan McGregor'da şahanedir ama üçlemenin diğer iki filminde artan rolu ve karizmasının yanında ilk filmi görmezden gelsek de olabilir. Qui-Gon galaksideki en güçlü insanı bulmuş, bir şekilde dark side'a kıyağın allahını yapmıştır. Anakin'e o kadar çok güvenmiştir ki vasiyeti bile aşşağıda görebileceğiniz gibi- Anakin üzerinedir. Kendisi karizmatik Sith Maul tarafından budanmıştır. May the be with you derim kendisine...

Filmin lafı: Obi-Wan, promise... Promise me you will train the boy.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails