19 Mayıs 2009

Top 5: Klipsiz


En sevdiğim üç şarkının klibinin olmadığını farketmem üzerine böyle bir listeye giriştim. Kalbim kırılr lan, nasıl klip çekilmez bu şarkıya diye. Gerçi şöyle bir iyi yönü de var; şarkı size özel kalır. Gerçi bu listedeki şarkıların hepsi bana anamın babamın sesi gibi oldu artık. Bir numarayı bilmeyeni ıslak odunla dövmek farzdır.

#5
Showbiz - Muse





Albüme ismini vermiş, bazı konserlerin açılış, bazı konserlerin kapanış parçası misyonunu yüklenmiş, Muse tarihinin en gaz şarkısının klibi yok abiler. İzmirli kıytırık bar grubu Anemi (kıytırık dememe rağmen kaç defa gitmişmdir bilmiyorum) bile bi aralar bunla açardı programını. Özel şarkıdır, herkes sevmeyebilir. Seveni çok sever. Muse yeni albüm çıkarsın, bi daha konsere gelsin hatta.


#4
Reise Reise - Rammstein





Başka bir albüme ismini veren parça. Muse için showbiz neyse Rammstein için Reise Reise odur desem yanlış olmaz. Ama bunun bahanesi var. Bu albümde Amerika, Mein Teil, Ohne Dich, Keine Lust ve Los gib şarkılar mevcut. Klip çekilmemesi anlaşılabilir bi' yerde.

Yalnız bu Rammsetin abiler Mein Herz Brennt'e de klip çekmemişler, her albüm 5 şarkıya video çeken Rammstein'ı derinden kınıyorum bu sebeple.

#3
Trains - Porcupine Tree




Alemlerin en güzel şarkısı, mutluluk hormonu. Yat çimlere sevdiceğinle, bunu dinle. Yağmur yağsın, güneş açsın tepene herşeyden güzellik kap. Porcupine Tree klip sever bi grup değil o sebeple, bu şarkıyı yaptıkları için teşşekür edip 2 numaraya ilerliyoruz.


#2
The Noose - A Perfect Circle





Bunun klibi yok ama klip yerine geçen bir performansı var (yukarda) yeter de artar bile. Dünya işi olmayan, sırrına akıl sır ermeyen, ermiş şarkı The Noose'a klip çekilse de beğenmezdim zaten. İyi olmuş böyle.


#1
Black - Pearl Jam





"We belong together, we belong together" diye diye yedi bitirdi adam kendini.
Bazen youtube'da Black yazıyorum 1991den 2009a değişik tarihlerden, değişik şehirlerden konser performansları izliyorum, 1 saatim öylece akıp gidiyor, sonunda elle tutulur bi derdi tasası olmayan ama 60 dakika Black dinlemekten ağır depresyon teşhisi konulabilecek bir ben kalıyor ortada. Ben bile kalmıyorum. Black çiğniyor tükürüyor beni. Tüketiyor adeta. Bu kadar zevkli bir yıkım olmamalı. Eddie Veder respect.

1 yorum:

Sel dedi ki...

Carla: Maybe some day he'll love me like that

Related Posts with Thumbnails