22 Ekim 2008

Los Galácticos


Soldan say:

David Beckham[33]: Los Angeles Galaxy. Ocak ayından itibaren Milan'da oynaması bekleniyor. Yıllardır İngiltere milli takımın kaptanlığını yapıyordu, kendi rızasıyla bıraktı kaptanlığı 2 sene evvel. Gelmiş geçmiş en sevdiğim oyunculardan biridir karşim, böyle raket gibi ayak zor bulunur.

Luis Figo[36]: Inter Milan. 2 senedir yok futbolu bırakacak, yok Dubai'ye gidecek dedikoduları var. Bu sene sonu artık bırakır diye bakıyoruz. Portekiz milli takımı bırakmadan önce kaptanlığını yapıyordu, 2000 Ballon d'Or ve 2001 Fifa yılın futbolcusu ödüllerini sahibi.

Ronaldo[32]: Serbest. Geçen yaz sonu Milan kendisi serbest bıraktı. Manchester City veya Chelsea'ye gitmesi bekleniyor transfer döneminde. Real Madrid ve Barcelona ile La Liga, Inter ile Serie A gol krallığı bulunuyor. 4 dünya kupasında oynadı, ikisini kazandı, dünya kupası tarihinin en golcu futbolcusu. 1996, 1997, 2002 Fifa yılın futbolcusu ve 1997, 2002 yıllarında Ballon d'Or ödüllerini kazandı. İki ödülünde tarihinde en genç kazanan oyuncu ünvanını taşıyor. Yetenekleri anlatmakla bitmez. Il Fenomeno.

Zinedine Zidane[36]: Faal futbolu bırakan ilk isim. Materrazi'ye kafa attığı dünya kupası finali sahalarda resmi son görünüşü oldu. Fransız milli takımına geri döndükten sonra oynadığı süre kaptanlığını yaptı. Dünya kupası ve avrupa şampiyonasını kazanma başarısını gösterdi. 1998,2000,2003 Fifa yılın futbolcusu ve 1998 Ballon d'Or ödüllerini kazandı. Pek çok kişiye göre Maradona sonrası en iyi 10 numara...

Raul[31]: Real Madrid. Kariyerinin tamamını Real Madrid'de geçiren ve resimden geriye kalan tek kişi. Hierro sonrası Real'in kaptanı. İspanya milli takımına bir süredir seçilmemesine rağmen milli takımda da kaptanlık sıfatını taşıyordu son 6-7 yıldır. Real ile kazanmadığı başarı kalmamasına rağmen milli takım ile hiç bir başarısı yoktur. Beckham ve Figo'nun los galacticos döneminde 7 numara giyememesinin esas sebebi. Gelmiş geçmiş en iyi forvetlerden biridir kişisel görüşüm.

----

Bu adamların beraber oynadığı 3 sene boyunca Barcelona taraftarı olmak ne kadar zor bir işti bilir misiniz?

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails