16 Şubat 2009

Top 5: All Star 2009


#5: Kobe > LeBron

2 ay öncesinden başlayan, MVP yarışının da gazıyla şu günlere gelen Kobe versus LeBron'a dönüşmesi beklenen All Star maçı onun yerine Kobe & Shaq'e dönüştü. Kobe gerekli şutları attı, gerektiğinde topu pota altına indirdi, LeBron ise topu panyaya çarptırmaya çalıştı sürekli olarak. Başarması maçın bitimine 20 saniye kala arkadaşları önünü açınca oldu ancak...


#4: Best Buddies Again


3 şampiyonluk kazandıktan sonra anlaşamayıp ayrılan, ardından birbirlerine demediklerini bırakmayan iki adam. Geçen seneye tekabül eden barışmalarından sonra çok hızlı gelişti olaylar ki oha yani aralarından su sızmaz hale geldiler. Ulan götoşlar o zaman ne ayrıldınız?! Şimdi 7. şampiyonluğu kutluyor olurdunuz.


#3: East: 119 - 146 :West


İlk beşlere baktığımızda Doğu'nun biraz daha avantajlı kaldığı düşünülebilinirdi. Ama yedeklerle beraber düşünüldüğü zaman Batı'nın çok daha kuvvetli olduğu ortaya çıkıyordu. Doğu'da sakatlığı nedeniyle oynayaman Chris Bosh yerine Mo Williams alındığı için uzun namına Howard ve Garnett dışında adam kalmamıştı. Batı'da ise sadece ilk beşte Yao, Duncan ve Amar'e vardı. Yedekten gelen Gasol, West, Nowitzki ve Shaq de düşünüldüğü zaman sonuç şaşırtıcı değil. Yedek ağırlıklı kadrolarda uzunlar, as oyuncular döneminde ise Kobe ve Paul oyuna ağırlıklarını koydular.



#2: Shaq Attack


Bu adam bıraktığı zaman çok özlenecek. 15. All Star karşılaşmasına gecenin başından başlayarak damgasını vurdu. Oyuncu tanıtımında yedek oyunculardan evvel The Jabbawockeez isimli maskeli garip adanmların dans gurubu şovlarını yaptılar. Ardından oyuncular tanıtıldı efendi gibi gelip selam verip indiler. Sonra kapılar kapandı, dumanlar çıktı falan The Jabbawockeez tekrar çıktılar ortalarında onlar gibi maske takan bir devle... Evet Shaq paşanın (ya da kendi deyişiyle big shaqtus) tanıtımı diğer oyunculardan tamamiyle ayrı ve başlı başına şov şeklinde gerçekleşti... Süperdi... Aha yukarıda videosu.


#1: Co-MVPs

Şaka gibi. Kobe ve Shaq kariyerlerinin 3. All Star mvp ödülünü beraber kazandılar. (shaq zaten daha önce bi tanesini de duncan'la paylaşmıştı) Filmlerdeki mutlu son tanımına uygun bir final yaptılar. Kobe'nin daha önünde 5-6 senelik aktif oyunculuk dönemi olsa da Shaq artık son demlerinde ve hala bir şekilde türünün tek örneği adam. Los Angeles'da yapılan ve çok yakın istatistiklerle bitirdikleri All Star maçında ben böyle bir co-mvp olayı beklemiştim ama kısmet buguneymiş. Sıkıcı All Star hastasonunun en güzel olayı bu ikisiydi...

3 yorum:

Sel dedi ki...

la adam kocaman la

rabesandratana dedi ki...

o değil de maçın x factor u paul du.
ayrıca sevgili ibne gencer bey,

kobe > LB :( hiç yakıştıramadım bunu

alt + 168 dedi ki...

sevgili dmrl: anlamıyosan susucan olm... alemde kral kobe ardından brandon roy karşim...

Related Posts with Thumbnails