9 Şubat 2009

Probably


"THERE'S PROBABLY NO GOD."
Ateist derneklerinin Londra'da toplu taşımaya verdiği reklamlar.

"Parasıylan değil mi?" cümlesi orası için geçerli. Bizde ne buna izin çıkar, ne götü yer birinin denemeye...

Aklıma takılan bi konu da probably.
Ateist tam olarak ne demek? Bilimsel gerçekler dışında kalanlara inanmayan. İnanç bakımından tanrıtanımaz veya hiçbirşeye tapmayan. Burada "Tanrı tanımıyoruz çünkü kanıtlı değil varsa somut kanıt göster inanayım" mantığını göstermişler bence. [Bi yandan da açık bırakılan kapının sebebi "one way hell" korkusu olabilir slgjhasljg]

Sonuçta şık olmuş probably eklemesi.

bonus
: bu otobüsün frenleri patlasa ve reklamı tasarlayanlardan birine doğru yaldır yaldır gelse, o probably işe yarar sanırım. Kozmik ironi diye bi' şey varsa, espri anlayışı en gelişmiş varlık tanrı olur.

"NOW STOP WORRYING AND ENJOY YOUR LIFE."

6 yorum:

Magie Noire dedi ki...

http://www.cristianet.com/cutenews-e/editor/UserFiles/Image/090106Nbusateo.jpg

bu da Barcelona'dan.. Londra'dan sonra oraya da sıçramış. Ama Katalancası pek bi şiirsel, herşeyiniz mi güzel olucak be kardeşim!

Magie Noire dedi ki...

http://img517.imageshack.us/img517/155/3199427450f197c20a96rc6.jpg

Efendim araştırdığım üzere önce Madrid'deki dindar kesim bazı otobüslere, Lodradaki ilanların gazıyla lölölö din elden gidiyor diyerekten yukarıdaki linkteki “Evet Tanrı var. Hz İsa ile hayatın tadını çıkarın” ilanını vermiş. Bizim Barcelona'lı ateistler de buna dellenip misilleme yapmışlar ve bir önceki yorumumdaki ilanı şeyyapmışlar. ( Hani Londra'daki ilanın katalan dilinde olanı)
Heyecandan tam toparlayamadım ama siz anladınız, sıcak savaş tüm hızıyla sürmekte sayın seyirciler.

Magie Noire - Google Earth Barcelona'sından sesleniyor. (kısmetse gidicem bu yaz Belve'nin yanına )

alt + 168 dedi ki...

teşekkürlerimi sunuyorum. Megi bilmemne Barselona haberlerini Gaziemir'den bildirdi.. (nah gidersin mesajı veriyorum böylece)

cagdas dedi ki...

Olm hicbir ateist gidip de "Tanrı tanımıyoruz çünkü kanıtlı değil varsa somut kanıt göster inanayım" demez. Boyle bir mantik yok.
"What can be asserted without proof can be dismissed without proof" diyebilirler mesela. Tanri varligi bilimsel bilgi kategorisinde degerlendirilemez kanka. Yani kanitlanabilir/curutulebilir birsey degil; flying spaghetti monster gibi...

O degil de bu olayi bizim burada yapsalar saniyorum ilan vereni de, otobus muavinini de linc ederlerdi. Katoliklerin ilanlara karsilik olarak ilanla cevap vermesi ne kadar geride oldugumuzu hatirlatiyor...

(bu sefer yazdim galiba yorumu)

alt + 168 dedi ki...

@çağ: yorumun geldi nihayet (hatta hep böyle yorumlar gelse canıma minnet valla)

senin konuya benden daha hakim olduğunu düşündüğümü baştan belirteyim.

düşündüm de haklısın ya. deizm, teizm, ateizm, septisizm falan derken beynim üşüdü.. benim önermem septisizme daha uygun galiba.

ceyda dedi ki...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1136162/There-definitely-IS-God-Christians-hit-atheists-bus-adverts.html

Related Posts with Thumbnails