23 Haziran 2008

The Dark Knight | "kim yeni, kim eski?" hesağbıı




"Sir Michael Caine ikinci kez canlandıracak Alfred'i" demiş bulunduk lafın gelişi diye ama The Dark Knight hakkında iki şey karalamak farz oldu.

Michael Caine aynı karakterle yeni serinin ikinci filminde de var.
Peki sir dışında devam edenler kimler?

* Pis bakışlı Batman'inimiz olarak gene Christian Bale (aman nazar değmesin kendisi yakın zamanda Terminator serisinini devamında John Connor olarak da arz-ı endam edecek. Manyaklaştı iyicene)
* "Tüm zamanların en süper kötü adamı" diye düşündüğüm Gary Oldman, Gotham'ın iyi adamı James Gordon rolunde ("ne iş olsa yaparım abi" adamı kendisi)
* Batman araç gereç aş. adına Lucius Fox nam-ı diğer Morgan Freeman
* Ve ilk film villaini Scarecrow'u oynayan yeni nesil sayko aktorlerden Cillian Murphy (fragmanda Batman'ın teptiği arabada gözüküyor azıcık)

Kim var yeni?

* İlk filmin zayıf halkası Katie Holmes yerine Donnie Darko'nun ablası Maggie Gyllenhaal olacak Rachel Dawes rolunde Batman'ın yavuklusu olaraktan.
* Filmde Harvey Dent'in [üçüncü filmin villaini] Two Face'e dönüşümü Aaron Eckhart beyefendi ile izleyeceğiz.. (afişte rozeti tutuşu two face'in uğur parasını tutuşuna hoş bir gönderme olmuş)

Kadro görülebileceği üzere şahane ötesi. Filmin Türkiye'de gösterime gireceği gün yaz okulu vizelerimin bittiği, Metallica konserine denk gelen haftasonu. Hazır İstanbul'a gitmiş iken imax ile izleme fırsatı yakalarısam filmi, Metallica öncesi güzel gaza gelirim... Kısfmet...

-------

Hiç bahsetmediğim adam Heath Ledger... Aslında film onun filmi... O sebeple yazısı da ayrı olacak dediğim gibi...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails