17 Ağustos 2008

Kime Diyom Skibbe?


Harry Kewell (heri küvıl) oyuna girdikten sonra sol kanada koştururken, 9 aydır adam gibi top oynamayan kaptan Hasan 65 dakika oynadığı sol kanattan sağa geçiyordu. Top sağ kanattan oyuna sokuldu Hasan topu alıp içeri girdi, kesti arka direğe. Kewell'ın daha top ayağına değmeden topu filelere soktu kafasıyla. Sonra bi tane de Nonda'ya attırdı küvıl paşam, keyiften sigara yaktırdı valla. Kayseri'ye iki gömlek fazla gelen Mehmet Topuz 89'da attı güzelinden bi tane ve Galatasaray sezona kupayla başladı (ulan bi kere kullandım şu kupayla başladı kalıbını saniyesinde tiksinti geldi. adamlar bıkmadan usanmadan yazacaklar yarın gazeteye bi de)

Bu maçtan benim çıkardığım şu. Lincoln ciddi ciddi, bildiğin yalanmış. Adamın olumlu hiç bir hareketini görmediğim gibi adam sürekli zarar gibi batıyor gözüme. Topla gidiyor hucumda kaptırıyor, artistik pas atayım diyor dağlara taşlara gidiyor, ayağına bırakıyorlar topu "al bişey yap hacı" dercesine, geriye boş adama dönüyor.

Bu sene Skibbe fantezi denemezse Galatasaray'da -sakatlık yokken- şu adamlar banko oynar:
Defansın değişmezleri: Hakan, Servet, Meira, Sabri
Yıldız statusunden: Kewell, Linderoth, Lincoln,
Takımın bayrak adamı olarak: Arda
Forvette: Nonda...

Böyle baktığında zaman bir adamlık kontenjan var. Tek forvet oynanırsa Mehmet Topal orta sahaya girer, Lincoln forvete kayar hafiften , "Yok çift forvet oynayacağım ben" dersen olarak isuldurun varisi Ümit Karan dahil olur.

Bana kalırsa -ki bana kalmıyor- düzen bu olmamalı. Bu takımın değişmez bir numaralı adamı Mehmet Topal'dır bilader. Linderoth ve Lincoln zaten elimizde patlayan transferler gibi dururken neden şu aşşağıdaki kadroyla oynamak daha akıllıca değil midir yahu?

De Sanctis | Hakan, Servet, Meira, Sabri | Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Kewell | Ümit, Nonda
yedekten gelecek Aykut, Hasan Şaş, Barış, Lincoln, Linderoth, Serkan, Emre Aşık, Emre Güngör, Volkan Yaman gibi isimlerle taş gibi kadro olur valla...

[Ulan o değilde kadro genişmiş be. Bunlar hepsi sağlamken iki kişi yedek bile kalamıyor.]


Özetle Lincoln geldiğinde iki gol atıp kalbimizi fethetmiş, sonrasında halı sahada takım kursak ilk 2-3 adam seçildikten sonra, berbat oynayan ama yakın arkadaşımız olduğu için çağırdığımız adamdan önce seçilecek performans sergileyip dizlerimizi dövdürttü..

Kewell adı da, kariyeri de daha büyük bir oyuncu. O sebeple "aman uzak dursun böyle işlerden" diyoruz tüm camia olarak...
Tabi sakalımız yok lafımız dinlenmiyor. Skibbe duy bunları...

---

not: Kayserili Mehmet Topuz "Romalı Totti" gibi oynadı resmen.
Topları yönetiyor, serbest vuruşları kullanıyor, golu de attı artı bi de kaptan herif... Galatasaray ortasahasında Topal'ın yanına koyacan Topuz'u dünya markası olursun şerefsizim... Neyse öyle böyle aldık kupayı, sezon öncesi moral olur çocuklara...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails