15 Ağustos 2008

Kendi Sitemde de Belirttiğim Gibi...


Böyle demek geliyor insanın içinden. Hani "ben yetkili merciiyim bu hususta, internet sitemde bile belirttim bu konuyu, kime anlatıyon sen paşam heeey hey" tadı geliyor ağzına ama "ulan lavuk demesinler bana" diye diyemiyosun bazen. Hayır allahın blogspotu sonuçta. 5 kuruş vermeden, oldukça minimal bi emekle ortaya konulan (istisna: acetobalsamico) bi' şey sonuçta. Bu cümleyi sarfettikten sonra dünya üzerinde 2.000.000 adet uzun süredir güncellenmemiş -yani hesap açıldıktan sonra iplenmeyen- blog olduğunu belirteyim. Ordan burdan bi şekilde öğrendiğin şeyleri yazıyorsun. İnternet sonsuz derya sonuçta, "Tibet'e yaptığım gezilerde gözlemlediğim kadarıyla..." diyemediğim gibi babamın da nobel ödülü yok sonuçta. Eskidenmiş bilginin hakkatten güç bela bulunduğu, arandığı, yılların birikimi olduğu günler. Bilgi biter mi? Alakası yok, o sebeple matematiksel yaklaşayım. Eskiden yılların birikimi, genel kültürü çok fazla, her şeyi bilir denilen adam olmak için 3.000x mi bilmen gerekiyordu. Şu an günde 6 saat internette takılsan arada gözüne çarpan şeylere baksan, sık kullanılanlardan da düzenli sözlük, ntvmsnbc, wiki, 22dakika, sinemaestro, nba, acetobalsamico, lastfm, imdb, digg ve aklıma gelmeyen bi kaç siteye göz gezdirsen, maksimum 10 yılda 3.000x bilirsin. Ama bu sefer hakkatten bilgiyi sevenler 7.000x biliyor olacak. İnternetten uzak nesil buna valla şimdiki çocuklar harika, neler neler biliyorlar şeklinde yaklaşabilir ama konumuzla pek alakalı değil.

Ne diyordum nerelere gelmişim. İnternet çok güzel bi' şey. Konuya hakim arkadaşım Çağdaş'a "web 2.0 nedir, 3.0 nedir hacım?" diye sordum bi kaç gün önce. Resmen korktum söylediklerinden sonra. Elimizin altındaki kaynağın cidden farkında değiliz. Web 2.0 ve 3.0'ı açıklayamayacağım için şöyle diyeyim; elimizin altındaki kaynak derken bilgi deryası anlamında demiyorum, interneti içeriği tamamiyle doğru bir wikipedia olarak değil gerçek hayat kıstasında bir kaynak olarak belirtmek istiyorum.

Gel gör ki internet denince youporn, xvideos, jenna jameson en genelgeçer muhabbettir her zaman...

O değilde Jenna Jameson şu internetin hiper yaygın olduğu dönemde ünlü olaydı nolurdu acaba? Süpersonik bir celebrity mi olurdu, yoksa diğerleri arasında kaybolur gider miydi? Biraz da vaktimi bunu düşünmekle harcayım... Esenlikler...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails