13 Ocak 2009

Memo43 ve CR7


3/4 üç sayı isabeti, 10/15 iki sayı isabeti, 14/15 faul atışı ile Mehmet Okur dün Indiana Pacers karşısında 43 sayı attı.

Bu 43 sayı ile kendi kariyer rekorunu kırdı (süpriz değil) ve Utah Jazz adına bu kadar yüksek skor üreten ilk pivot oldu. Helal olsun karşime..


Cristiano Ronaldo 2008 yılını Ballon d'Or'un ardından Fifa yılın futbolcusu ödülünü de kaparak bitirdi. Messi beklenildiği gibi ikinci, Torres üçüncü oldu. Torres'i severim lakin üçüncü oluşunu anlamıyorum. Liverpool ile bir başarı kazanamadığı gibi İspanya'nın kazandığı şampiyonlukta da Xavi, Iniesta, Senna ve Villa'dan daha az rolu vardı kesinlikle.

Ödülün oylaması sırasında Fatih Terim Andres Iniesta'ya, milli takım kaptanı sıfatıyla Tuncay Şanlı Steven Gerrard'a vermiş oyunu. Iniesta anlaşılabilir bir oy olmakla beraber Messi ve Ronaldo dışında verilen oyları çapsız buluyorum ben. Tuncay'ın verdiği Gerrard oyu tamamiyle saçmalık zaten de, Tuncay pek zeki bi oğlana benzemediği için garipsemedim...

Neyse benim görüşüm zaten Ronaldo'nun ödülü %100 hakettiği idi. Orta saha haliyle +40 gol attı ayı oğlu ayı, EPL ve CL kazandı ManUtd formasıyla. Adama ödül değil, Old Trafford'un tapusunu verseler hakkıdır.

---

Ne zamandır spor yazmıyordum ben yea?

1 yorum:

NYN dedi ki...

türkiye ve ermenistan fitbol federasyonlarına da fair play ödülleri verildi...

Related Posts with Thumbnails