12 Ocak 2009

Golden Globe


Oscar çakması olarak görebileceğimiz Golden Globe ödülleri dağıtıldı dün gece. (şu anda CNBC-e'de tekrarı yayınlanmakta hatta) Süpriz ödül olmadı genel olarak, hatta benim adıma her alanda favorilerim kazandı diyebilirim.

Noyan ibişi benimle Joker sevgim hakkında dalga geçiyordu, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü kendisine gelsin. Heath Ledger adının anonsunda salondakilerin ayağa kalktığını görmek tüylerimi diken diken etti. Tüyleri diken diken olsun isteyenler şurdan videoya ulaşabilirler.

Wall-e en iyi animasyon, Slumdog Millionaire en iyi film dahil aday olduğu tüm 4 kategoride ödül kazandı. Oscar'ı da almasını dilediğim Mickey Rourke en iyi erkek oyuncuyu kazanarak içimdeki The Wrestler'ı izleme aşkını ateşledi iyiden iyiye.

Kate Winslet ödül almaya çıktığında "ben kazanmamaya alışığım zaten hacım. Bi' yanlışlık olmasın?" diyerek ayarı verdi ardından da en iyi kadın oyuncu ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü alarak şovunu tamamladı. Oscar'a da iki farklı adaylıkla gidiyor sayın Winslet. Daha önce 5 kez aday olup 0 ödül kazandığı için bu sene de kaldıramazsa uskarı, bırakır sinemayı diye düşünüyorum.

Oscar ve Golden globe arasında her daim tutarsızlıklar olur. Kate Winslett dışında tüm ödülleri sahip değiştirmesi olası kanımca. En iyi yardımcı erkek oyuncu ve en iyi film değişmesin yeter demek istiyorum ama The Dark Knight sanki daha iyiydi gibi geliyor zaman zaman. Heath Ledger Oscar alsın yeter. Evet..



Mad Men ikinci sezonunda da en iyi TV serisi ödülünü kazanarak dikkatimi çekti gene (1 ay kadar önce 5 bölüm izleyip bıraktığım için pişmanlık duyuyorum sanırım) Bence Gossip Girl varken baka diziye ödül varmak tam anlamıyla saçmalık, total disaster falan yane...

Benim görüşlerim böyle idi, aşşağıda belli başlı ödüller listenlenmiş halde arzulayan baksın.

XOXO, ters soru işareti boy...

---

EN İYİ FİLM: SLUMDOG MILLIONAIRE (DANNY BOYLE)
EN İYİ AKTRİS (DRAMA): KATE WINSLET (REVOLUTIONARY ROAD)
EN İYİ AKTÖR (DRAMA): MICKEY ROURKE (THE WRESTLER)
EN İYİ FİLM (KOMEDİ YA DA MÜZİKAL): VICKY CRISTINA BARCELONA (WOODY ALLEN)
EN İYİ AKTRİS (KOMEDİ YA DA MÜZİKAL): SALLY HAWKINS (HAPPY-GO-LUCKY)
EN İYİ AKTÖR (KOMEDİ YA DA MÜZİKAL): COLIN FARRELL (IN BRUGES)
EN İYİ ANİMASYON: WALL-E
EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU: KATE WINSLET (THE READER)
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU: HEATH LEDGER (THE DARK KNIGHT)
EN İYİ YÖNETMEN: DANNY BOYLE (SLUMDOG MILLIONAIRE)
EN İYİ SENARYO: SIMON BEAUFOY (SLUMDOG MILLIONAIRE)
EN İYİ FİLM MÜZİĞİ: A.R. RAHMAN (SLUMDOG MILLIONAIRE)
EN İYİ FİLM ŞARKISI: BRUCE SPRINGSTEEN (THE WRESTLER)

1 yorum:

Hayzanki dedi ki...

eyvallah ajan, eline sağlık; Joker de iyi suçlu yeeaa...

Related Posts with Thumbnails