15 Ağustos 2009

Top 5: Lokal Fast Food Mekanları


Nerdeyse bir senedir aklımda olan bir listeydi bu. Top 5'leri yapmaya başladıktan sonra hep kenarda tutmuştum yazacak bir şey bulamayınca yazarım diye ama artık eskisi gibi yazmadığımdan mutevellit daha fazla bekletmeyi mantıklı görmüyorum.

Lokal Fast Food adından da belli olduğu gibi evlerimize yakın yerlerde lezzetleriyle isim yapmış özel tiryakisi olan yerler. Hastası olduğumuz burgerler, pideler, kebaplar...

#5: Kobalak

Listeye torpille ve eski günlerin anısına giren tek yer. Eski kalitesini korusaydı eminim böyle bir liste yapmazdı çünkü Kobalak'tan yemeye devam ediyor olurdum. Son 2-3 senedir çok az yememe rağmen 9 sene öncesinden başlayan ve 4 küsür sene haftada en az 2 kez yemek yediğim yerdi. Bir dönem buluşma noktamız olmuştu lise tayfasıyla. Erken gelen dürümünü yerken diğerlerini beklerdi. Genelde dürüm yememize rağmen çorbası, tatlısı ve ayranı ayrı güzeldi zamanında.

Favori: Beyti ve kuzu şiş.

Yolunuz düşerse: Banka sokağının sonu. Çarşı üzerinde akbank'ın bulunduğu sokaktan girin, tren yoluna gelmeden solda.


#4: Ezgi Büfe

Bir arkadaşım tabiriyle "alo geberdim" 24 saat açık olması en büyük avantajı. Genelde içerde oturan 3-4 masa olmasına rağmen siz yemeğinizi yediğiniz sürede en az 20 sipariş gider dışarı. Çalışanları biraz dangozdur ama fiyatları ve lezzeti iyidir.

Favori: Kaşarlı tavuk şiş

Yolunuz düşerse: Girne üzerinde kime sorsanız gösterir. Sahilden girince Aksoy'u geçince.


#3: Stockholm Pizza

Hayatımda yediğim en güzel pizzaların sahibidir. Öyle menü falan alınmaz burda. Seçersiniz istediğiniz pizzayı, orta ve büyük şeklinde iki boy vardır zaten. Açsanız büyük yiyebilirsiniz ama orta da gayet doyurucu bana göre. İsveç'ten gelen Türk bir ailenin gözünüzün önünde yaptığı muhteşem pizzalar.

Favori: Hawai Pizza. Ama içinden ananası çıkarttırarak.

Yolunuz düşerse: Atakent top sahasının arkasında. Şemikler kavşağını az geçince solda.



#2: Gel Tad Burger

20 yıldır aynı yerde aynı lezzette duruyor. Eskiden Deniz Sineması'na gidilince mutlaka yemek yenirdi. Tabi McDonalds'ın açılması ilk bir kaç sene işlerini etkilemişse de sonrasında McDonalds'ın Gel Tad yanında foseptik tadında olduğu anlaşılmıştır diye umuyorum. Eve söylediğim zaman en geç 10 dakika içinde kapıda olmaları ayrıca takdire şayan.

Favori: Super Cheese Burger

Yolunuz Düşerse: Çarşı, Karakol Sokağı. Deniz Sinemasının yanı.


#1: Özservet Pide

Ve geldik bir numaraya. Klonlama teknolojisi yeterince gelişince ilk işim bir kaç tane Servet Usta'dan kopyalayıp -bir tanesini kendime saklamak üzere- ülkenin değişik yörelerine göndermek olacak. Özservetten önce ben ne pide ne de lahmacun arayan bir insan değildim. Hani olursa yerdim ama canım çekmezdi heralde durup dururken. Servet Usta öyle bir pide yapıyor ki; malzemesi bol, malzemesi kaliteli servisi güzel hepsinden ötesi tadı inanılmaz. Mutlaka gidin, tanıdıklarınızı da götürün.

Favori: Kuşbaşılı kaşarlı pide.

Yolunuz Düşerse: 1735 sokak üzerinde girne'ye varmadan hemen önce.Sahil tarafından Girne boyunca ilerlerken Aksoy'u geçtikten sonra ilk sokaktan sola çark.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

gel tad burgerin asırlardır işliyor olması, hakkım olmayan bir gurur içinde, önünden geçmemi sağlıyor.tabi 90lı yıllarda daha bir zirvedeydi, ne oturacak yer bulurduk, ne çağırdığımızda 10 dk içinde kapımızda olurdu.
ama yaptıkları " rus salatası" için değil 10 dakika, 11 dakika bile beklenir.

ezgi büfe de pek yamandır.
parkta ya da sahilde alkolün sınırlarının zorlandığı sabaha karşılarda, büzüşen zavallı midelerin en hesaplı ilacıdır.
dana et dönerle yaptıkları dürüm diyorum ben de.

marléne the third dedi ki...

aynı yazının " waffle " içerenini (evimize yakın yerler tabiy yine) de yazsan keşke? akşam akşam gelen ataklara çözüm 46 Edem'di ama onlar da yaz olduğu için midir nedir epey bozdular krokanları da tuzlu tuzlu oldu.

şu burnumun dibindeki ezgi büfeyi de deneyeyim madem.

alt + 168 dedi ki...

waffle diyorsan "46 edem" değil sadece "edem" olanını tavsiye ederim.
hatta waffle'a alternatif olarak kızarmış dondurmayı denemeni öneririm.

IWA gibi kendine zenci kısaltması yapan "istanbullu wafflecı akın"dan günahım kadar hazzetmem. bravo'dan babam çıksa yerim.

ezgi büfe geceleri cankurtarandır. herkes özservet'ten kuşbaşılı kaşarlı pide yesin ama bence günde 3 öğün.

marléne the third dedi ki...

"46"'nın farkını bilmiyorum ben?
şu "bravo"yu da duymadım hiç?

ehah 2 senede ancak bu kadar k.yakalı olunuyormuş.

Sel dedi ki...

özservet rocks my panties.

alt + 168 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alt + 168 dedi ki...

@marlene: edem ve edem 46 bildiğim kadarıyla düşman kardeşler muhabbeti. ayrılıyorlar ve isimleri böyle kalıyor. hatta edem'in menulerinde falan "bostanlı'da başka şubemiz yoktur" yazar.

bravo bostanlı tansaş'ın sokağından sol köşe şeklinde yer alan pastacı, dondurmacı.

@sel: özservet makes me come.

Adsız dedi ki...

Şu Stockholm Pizza 'nın numarasını bir türlü bulamadım olacak şey değil. Bloğunun bir köşesine iliştiriverseydin.

Unknown dedi ki...

Stockholm Pizza... Ötesi de yok.. Olmayacak.. Özellikle gidip teşekkür edicem, eğer ki verirse franchise alıcam, giricem o ailenin bir parçası olucam.. Batıyoruz imdat derse çıkarıcam.. Hiç bir zaman "abicim hamurunuzda ne var" diye sormıycam.. Sırları onlara kalsın tadı bize versin yeter..
Pizza Funghi + Biftek parçaları..
Ölümüm bunun yokluğudan olur..

Related Posts with Thumbnails