10 Ağustos 2009

Christina Hendricks #2


Bundan sonra sadece kadın resmi koyasım var bu ve bunun gibiler yüzünden.

Şimdi "güzellik nedir? ne kadar görecelidir? neye bağlıdır?" gibi konular tartışılabilir falan ama benim aklımdaki şey çok daha basit. Çekicilik doğru kelimemi bilmiyorum ama anlatmak istediğim kısmı o tanımlamaya yetiyor. Görüyorsun, kafanı çeviremiyorsun, dönüp bir daha bakıyorsun falan ya; bunu yaptıran şey ne tam olarak? Simetrinin ve belli oranların (örn: alın-burun mesafesinin alın-çene mesafesine oranı) öneminden bahsedilebilir güzellik hakkında kelam ederken lakin istisnaları azımsanmayacak derecede mevcut. Elbette ağzı burnu sağlam kayık biri için bu lafları etmem ama tam olarak şablona uymayan durumlar var.

Lisede Ayça diye bir arkadaş vardı. Kız renkli gözlü, sarışın, uzun boylu vs... ayrı ayrı her parçası güzel ama bütün olarak hiç güzel olmayan bir kızdı. Aksi gibi en çok talibi olan kızların da hatırladığım kadarıyla göz asimetrisi, kemikli burun gibi kusurları vardı. Güzellik burda zaten. Güzel denmesini sağlayan şey sadece şekilleri, şekilli olmaları değil, birbirleriyle uyumları. Zaten sanırım bu sebepten estetik amelyatlardan sonra yamuk burnunu düzeltip de çirkinleşen pek çok insan var.

Christina diyorduk. Abiler haklı. İstese dördünü birden donunda sallar, istese dondurma yerken kaşığı olarak beni kullanır. Olurum kaşığı isterse.

1 yorum:

Zeynep dedi ki...

Christina Hattricks

Related Posts with Thumbnails