25 Eylül 2009

The Resistance | The Incident


Muse'un Black Holes and Revelations sonrasında -o albümde de bolca gösterdiği- elektronik destekli pop-rock yolunda gideceğini tahmin etmek zor değildi ama beklediğimden de ileri gitmişler. Bolca Queen etkileşimli eski alümlere nazaran daha yumuşak, çok daha değişik bir albüm olmuş The Resistance. Kanımca dinlemesi çok keyifli olmuş ama Muse'dan beklentinize göre beğenmemek de oldukça olası. Özellikle Resistance'ın nakaratı o kadar güzel olmuş ki, kendi kendime söyleyerek geziyorum 2 haftadır. Albüm kapağı için diyecek lafım yok.


Canımız ciğerimiz Porcupine Tree duble cd'li albüm çıkardı. Tek cd çıkardıklarında bile şarkılara hakettiği değeri vermek için en az 10 kere dinlemek lazımken çift cd olayı çok gereksiz olmuş bence. Bir sene arayla çıkarsalardı keşke iki albüm olarak. İlk single Time Flies şahane. Albümün kalanını henüz sindiremedim. Zor ama çekici bir albüm olmuş orası kesin. Dinledikçe neler farkedicem kim bilir... Davullar hayvansal olmuş. Gavin Harrison büyük adam.

2 yorum:

Deniz dedi ki...

Şimdi reklamlar...

http://dckaraca.blogspot.com/2009/09/porcupine-tree-incident.html

http://dckaraca.blogspot.com/2009/09/muse-resistance.html

Reklamlar bitti.

Zaten sen 10 puan etmez ulen o albüm demiştin, The Resistance konusundaki fikirlerini biliyorum. Ama The Incident'i naptın, sindirebildin mi? Çok bomba albüm o da. Süresi de aslında tek CDlik. Konsepler farklı diye CDleri ayırmışlar sadece.

alt + 168 dedi ki...

abi konseptler o kadar farklı ki iki tane çok uzun birbiriyle alakası olamayan şarkıdan oluşuyormuş gibi geliyor albüm.

Related Posts with Thumbnails