24 Nisan 2009

A7X


* Rammstein dışında gelseler kesin giderim dediğim tek grup bu adamlar.

* Değişik adamlar bunlar. Giyimleri, dövmeleri, hepsinin ayı gibi vücudunun olması, eski emo - punk - brutal dönemlerinden sonra son 3 albümdür yaptıkları inanılmaz kaliteli, zengin ve melodik müzikleri ile karmaşık mesajlar veriyorlar. Zaten yapabildiklerine hatta saf yeteneklerine baktığımz zaman politik mesaj vermesinler, basit şarkı yapmasınlar, yetenekleriyle dövsünler bizi diyesim geliyor.

* Politik mesaj dedim niye dedim? Solistleri olacak ayıboğan bildiğin redneck çünkü, faşist sağcı eleman Amerika'nın dış politikasını desteklediğini kütük zekası seviyesinde belirtmişliği var muhtelif seferler, ondan ötürü. Yoksa banane politik düşüncelerinden, müziğe çalışsın kafaları başka bi arzum yok. Duydun mu M. Shadows, sileceğsin Bush'u meseneden...


* Bi de bunların lead gitaristi olan bi abi var ki eyvah eyvah. Sinister Gates isimli beyefendi o kadar müthiş bir adam ki hani mevcut en iyi gitaristler listesi yapsam kesin ilk üçe koyarım ben bu adamı. Sololarının güzel, hızlı, teknik olmasının yanında konserlerde de çatır çatır çalması ve hafif değiştirerek atması sololarını meme uçlarımı dik dik yapıyor her dinlediğimde. Mr Gates, respect.

* Yeteneği aile yadigarı ama Sinister beyefendinin. Babası için zamanında "konektikıtın Satriani'si" derlermiş diyecem ama Satriani de heralde o yıllarda daha meşhur değildi. Sinister beyin trafik kazasında kolunu -ben diyim 2 siz tahminleyin 3 farklı yerinden- kırması üzerine (kayıtlar aşamasında kırmış ayı bi de) babası gelip Sidewinder isimli parçanın flamenko solosunu atmış ve şarkı bu solo sayesinde albümde diğerlerinden ayrılıp dikkat çekmiştir. Dinleseniz (ki kimse şarkıyı arayıp sondaki flamenko solosuna falan da bakmayacak eminim) hak verirsiniz, moruk ne güzel çalmış diye.


* Elemanların en güzel sahne şovu bence iki gitaristinin farklı ellerini kullanıyor olması. Ritm gitarist Zacky Vengance'ın solak olmasından mütevellit bu abiler sahnede omuz omuza durdukları zaman gitar sapları iki tarafa uzayarak hoş bir görüntü oluşturuyor. Beraber attıkları soloların bitişleri genelde solistin bunların arasından fırlaması şeklinde olduğundan ötürü.. cümleyi toparlayamayacağım sanırım. Saat 04.50, anlayış gösterin.

* Bir de bunların A Little Piece of Heaven diye bir şarkıları var. Parçala şarkıyı, dağıt rastgele Tim Burton filmlerine. Danny Elfman ne düşünmüştür acaba dinlediğinde.


* Solistleri M. Shadows denen eleman esasen brutal vokal meraklısıymış ama ses tellerini, gırtlağı falan skivermiş bağıra bağıra adam. Bi sürü ameliyattan sonra bağırmıyosun arkadaş demş doktorlar buna ki bana grubu sevdiren albüm City of Evil'da ilk iki single Beast and the Harlot ve Bat Country dışında bağırmaz bu abi. Kendisinin Axl Rose'un vokal hocasının öğrencisi olduğunu da sıkıştırıverem paragraf sonuna.

* A7X isimlerinin de facto kullanılan kısaltması. Bütün bir yazı boyunca hiç isimlerini geçirmediğimi yeni farketmem ilginç oldu. Avenged Sevenfold'un kısaltması A7X

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails