6 Ağustos 2010

Beşiktaş ve Yabancıları


Dün Beşiktaş tırt rakibini Q7'nin şahane futbolu -ki küçük takım bulunca acımaz, biliyoruz- ve yabancılarının harika golleriyle 3-0 yendi. Bu aralar ne zaman Beşiktaş'ı görsem kafamı karıştıran şey bu yabancılar. Real Madrid'in "ehehe sahaya nasıl çıkacaklar ki bu kadroyla" şeklinde varlık gösteren probleminin bu seneki TSL versiyonu açık ve net şekilde BJK.

Sahaya çıkan kadroya bakınca şu 6 yabancı gözüküyor: Zapo, Ernst, Delgado, Q7, Holosko, Bobo.
İlk onbirde olmayan yabancılar kimler? Ferrari, Sivok, Hilbert, Guti, Tabata, Fink

Bu adamların oynayabilecekleri pozsiyonları ele alıp diziliş varyasyonlarını yapabiliriz, çok da zor değil ama asıl izah etmek istediğim husus için gereksiz. Göz var izan var zira. Sivok şu kadar yabancı arasında belki de en kritik pozisyondaydı yazık oldu ona. Ernst takımın bankosu, kesik yemez zaten. Q7 ve Guti sırf isimden bile oynarlar zaten, Defansa Sivok sonrası Zapo veya Ferrari'den birinin her maç ilk onbirde olacağını söylemek için kahinliğe gerek yok. Forvette Bobo'nun yeri transfer gelmezse sağlam. 5 yabancı kontenjanı'nın doldurmuş bulunuyoruz böylece. Kalan adamlardan Fink orta saha yedekleyicisi olacaktır. Holosko rotasyonda sağ kulvarı paylaşır ve en sevdiğim iki isim Delgado ve Tabata.

Yazarken bile yoruldum. Allah Nihat'a ileride tek başına sabır versin, zira kafayı kaldırıp 65 metre gerideki İbrahim Toraman'a kadar türkçe anlaşabileceği bir tane bile adam olmayacak sahada...


O değil de Q7 ve Holosko ne yazdı allahsızlar. BJK bu sene keyif verir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails